De Leeuwenhoek On Tour bij Atlant

Op woensdag 23 mei komt ‘De Leeuwenhoek On Tour’ bij Berkenhove van Atlant. Een avond waarin – naar aanleiding van de documentaire die momenteel op tv wordt uitgezonden – gesproken wordt over de dilemma’s in de zorg voor mensen met dementie. Medewerkers, cliënten, verwanten, vrijwilligers, leden van cliëntenraden en omwonenden zijn van harte welkom!

Stel: je moeder, vader, broer, zus, vriend of partner krijgt dementie. Hoe zou jíj willen dat hij of zij verzorgd wordt? De moeders van Adelheid Roosen en Hugo Borst kregen alzheimer. Samen maakten zij – in samenwerking met het Humanistisch Verbond en Human – de serie In De Leeuwenhoek, over hoe ouderenzorg beter kan en moet. Ze verbleven wekenlang in de Rotterdamse zorginstelling De Leeuwenhoek en mochten van de directeur overal bij zijn en alles filmen. Ze kijken hun ogen uit. Vaak zijn ze ontroerd, soms verbaasd. Ze schieten in de lach, voelen compassie en zijn ook weleens boos.

De eerste aflevering van de documentaire is uitgezonden op 19 april.

De tour ook bij Atlant

Naar aanleiding van de documentaire willen de makers graag met anderen het gesprek aan gaan over de dilemma’s die zij – en alle anderen in en rondom de zorg – tegenkomen in de zorg aan mensen met dementie. Daarom is ‘De Leeuwenhoek On Tour’ in gang gezet en Atlant is gevraagd of wij hier ook onderdeel van willen uitmaken. Jij als medewerker van Atlant bent dus van harte welkom tijdens deze avond!

De Leeuwenhoek On Tour vindt plaats op woensdag 23 mei, 20.00 – 21.30 uur

Atlant, Appartementencomplex Berkenhove, Koning Lodewijklaan 387b

Aanmelden

Aanmelden voor de avond (die verder kosteloos is) gaat via de website van het Humanistisch Verbond. Aanmelden kan niet meer omdat de sluitingsdatum is geweest.

Bij In De Leeuwenhoek On Tour zie je fragmenten uit de serie, mét exclusieve, niet eerder vertoonde beelden. Ze snijden dilemma’s aan waarover in gesprek wordt gegaan met: bewoners (indien mogelijk), mantelzorgers, professionals werkzaam in de zorg en andere betrokkenen en geïnteresseerden. Hoe ga je om met mensen met dementie met behoud van eigenwaarde? Hoe kan de zorg voor mensen met dementie nog menselijker en liefdevoller? Hoe kun je je écht verplaatsen in de – misschien vervreemdende – werkelijkheid van de ander? Filosoof en verpleeghuisarts Bert Keizer en humanistisch geestelijk verzorger Carla Bellers gaan deze avond in gesprek met de gasten.

Delen: